load icon

Fortæl kunstneren hvem du er


Henrik Bakmann
Se den geografiske placering

Henrik Bakmann

Skriv teksten herHenrik Bakmann er en dansk prisvindende samtidskunstner, som er kendt både nationalt og internationalt for sine imponerende digitale collager af farverige abstrakte landskaber. Bakmanns billeder er en kombination af hans fascination af landskaber og hans brug af teknologi. Han har formået at skabe en unik stil, der indfanger essensen af landskaber og samtidig skubber grænserne for, hvad digitale kunstværker kan være.

Bakmanns værker er farverige og komplekse collager som skaber en følelse af fred og ro, og viser en verden af fantasi og skønhed. Hans kunst er skabt ved at bearbejde fotos af forskellige overflader og mønstre og sætte dem sammen til fantasifulde landskaber. Billederne bliver på den måde et udtryk for hans følelser og drømme og hans ønske er derfor at give fantasien vinger til at flyve ud til folket og give omverdenen mulighed for at danne deres egne fantasifulde drømme og oplevelse, og derved gøre kunsten oplevelse personlig. Hver eneste af hans billeder bærer et vigtigt budskab om, hvor vigtigt det er at passe på vores jord og dyreliv. Hans billeder er ment som en påmindelse til os alle om, at vi har et fælles ansvar for at bevare vores planet.

Han var kun et lille barn, da hans bedstefar introducerede ham til kunst, men det var først, da han var 12-13 år gammel, at han begyndte at tegne selv.

I hans unge dage var det dog ikke kunsten, der fyldte hans tid. Han underviste børn og unge i drama, hvilket førte til en uddannelsesannonce dramaleder og senere dramapædagogisk kunst- og kulturformidler for børn og unge.

Han har desuden udgivet to ungdomsbøger.

Interessen for hans billeder er i dag så stor, at han nu arbejder på fuld tid med kunsten.