load icon

Kunstprint

Papiret har en vigtig rolle for print af billeder, hvor det færdige print skal understrege det originale værk med en farvegengivelse til ug. Canson Infinity har en bredt udvalg af kvalitets papirer og der kan eksperimenteres med alt fra grovheden i papiret, overfladen til gram vægten og hvidheden i papiret. Vi bruger den højteknologiske fotoprinter Canon imagePROGRAF Pro, der giver et enestående kvalitets print på medier som kunstpapir, fotopapir og canvas. Med LUCIA Pro-ink systemet med 12-farve blæktanke og det ultimative 1,28" printhoved sikres et uovertruffen kvalitets print, med levende farver, størst mulige farverum overhovedet og en dyb sort. En pigmentblækteknologi der bruger mikroskopiske blækdråber for nøjagtige print. Teknikken kaldes "Gicleé Print" eller "Pigmentprint" og er en beskrivelse for pigmenter af blæk printet på papir.

 

Der er tre enkle trin i processen af kunstprint:

1. Digitalisering
2. Korrektur (valgfrit)
3. Udskrivning

 

1. Digitalisering:

Kunstnere
Du skal medbringe det originale kunstværk for at få den korrekt affotograferet. Vi affotografere og farvekorrigere værket og matcher printet så tæt på originalen som overhoved muligt. Vi skal bruge et par dage på hele processen og til sidst udskriver vi et korrekturprint, som du skal komme og godkende før vi printer.

Det er også muligt at sende os kunstværket - skriv  en mail til os for at aftale mere.

Tag selv billedet
Det er også muligt selv at affotografere sit værk. Du skal så sende din fil til Kunstsamlingen, som så vil printe filen uden at farvekorrigere, da det vil være umuligt uden det originale værk. Vi anbefaler derfor en korrektur proces, med korrekturprint af filen, som du har mulighed for at godkende, inden vi printer oplaget.

Læs - Mega Pixel

Fotografer og digitale kunstnere
Alt hvad du skal gøre er at uploade dine billeder til Kunstsamlingen med WeTransfer. Acceptable formater TIF og PSD. Husk, jo større filen er, jo større kan printet være. Digital kunst og fotografering kræver normalt ikke korrektur. Det anbefales dog, da korrekturprocessen giver en tryghed for at farvekvaliteten er i orden.

 

2. Farvekontrol:

Vi vil til enhver tid anbefale et korrekturprint af dit fotografi eller kunstværk. Det giver hvis form for ro i maven, at have set et korrektur print af ens værk, hvor man se om farverne er gengivet rigtig, inden de endelige print sættes i gang. Vores korrekturprint bliver printet på Cansons Edition Etching Rag, 310 g.

 

3. Udskrivning:

Der er ingen grund til at printe et stort antal, det er helt ok kun at printe én. Prisen afhænger af det medium og den størrelse, du vælger, snarere end antallet af oprettede print. De materialer vi bruger er godkendte og testet på laboratorier, både papiret og blækken.

Kunstsamlingen bruger kun blæk, papirer og canvas af højeste kvalitet. Blækket er langtidsholdbart med lysstærke farver og en høj pigmentering. Vi printer både kunstprint og giclée print efter højeste standarder.

Læs - Giclée print

 

Levering
Når først en korrekturprocessen er afsluttet, tager selve printprocessen normalt fra 3 - 5 dage afhængig af mængden af print. Canvasprint kan dog tage et par dage ekstra. 

Priser
Herunder ses nogle priseksempler på print af kunstprint, giclée print samt canvas print. Vi kan også printe på fotopapir, plakatpapir samt på selvklæbende medier. Ønskes priser på andre størrelser end dem der står herunder, så ring eller skriv til os.

Kunstprint *30 x 40 cm *40 x 50 cm 50 x 70 cm
69,- 89,- 169,-
 
Giclée Print A4 A3 A2
49,- 89,- 179,-
 
Canvas print 60 x 80 cm 80 x 100 cm 100 x 120 cm
649,- 959,- 1.359,-

* Min. bestilling på 2 stk

Affotografering, farvekorrigering og et korrekturprint A4 - 495,-
Korrekturprint A4 - 70,-

 

Certifikat
Hvis man vælger at lade os stå for hele produktionen får man vores "Certificate of Authenticity" med til hver Giclée print. Certifikaterne vil være nummereret og signeret af både "The Artist" og "The Printmaker". På certifikatet vil det også fremgå hvilke materialer der er brugt samt informationer omkring kunstværket.

 

NOTE: Vi anbefaler at man printer kunstprintet i samme størrelse eller mindre end det originale værk. Årsagen til dette er, at teksturen af overfladen samt penselstrøgene også bliver forstørret. Den eneste situation, hvor vi anbefaler en forstørrelse er, hvis beskueren skal se printet på afstand.