load icon

Fortæl kunstneren hvem du er


Jette Reinert
Se den geografiske placering

Jette Reinert

Reinerts værker er utrolig originale, et frisk pust for enhver kunstelsker, der længes efter en fantastisk flugt ind i et metallisk og skakternet rige. Et rige hvor kvælende regler, forventninger og konventioner simpelthen ikke gælder. Kunstnerens livlige og fuldstændig uforudsigelige forestillinger katapulterer sig ofte ud over lærredernes grænser. Det er - i sig selv - en virkelig perfekt visuel påmindelse om, hvad der sker, når kreative mennesker giver alt for at udtrykke det indefra trængende. Reinerts kunst er ren, fri og vigtigst af alt absurd underholdende! Den er æstetisk tiltalende, kreativ befriende og forfriskende autentisk.

Et internationalt billedsprog
Den, i Viborgfødte, Vejle-baserede mixed media-kunstners billedsprog vækker international genklang, og hendes finurlige malerier er blevet vist på bl.a. på den ikoniske 3.685 m2 store elektroniske billboard på New York Citys Times Square. Desuden har hendes kunst været omtalt i højt respekterede internationale samtidskunstpublikationer som ArtMaze Magazine og Beautiful Bizarre Magazine.
Reinerts ”Happy-go-lucky” væsner tumler gennem tid og rum. Baggrundene stråler i kinetisk energi krydret med torpederende fisk, isvafler, katte på skateboards, cupcakes og vildfarne tandbørster. Fortællingerne vækker genklang og længsler på tværs af kontinenter. Gennem hendes levende begejstrede malerier befries beskueren. Vi får, på alle måder, tilladelse til at værdsætte vores egen daglige uorden.

Kunsten fødes i en tilfældig stænk kaffe
For helt at forstå de boltrede visuelle fortællinger, der vælter ud af Reinerts rummelige værker, må man kende til hvordan kompositionerne fødes ud af en tilfældig stænk kaffe, på et blankt stykke papir. En meget særlig værkbegyndelse; hvordan kan hun overlade et så kritisk aspekt af sin kunstfremstillingsproces til tilfældighederne? Kaffestænket udgør i sig selv en perfekt metafor for den danske kunstners syn på den kreative proces og på betydningen af menneskelig erfaring. De, der evigt jagter perfektion, har en tendens til at gå glip af den simple glæde som åbensindede opdagelser giver. Opdagelser hvor så mange af livets inspirerede skatte stille ligger og venter.

Den fællesmenneskelige fortælling
Det kræver stort mod at lade værkernes komposition bestemmes af kaffe, der styres af tyngdekraften og bevægelseslove. Samtidig er selve ideen om at involvere skæbnen i den kreative proces både modig og fantasifuld. At følge den kreative rytme fra ens indre trommeslager, kan føre til uventede visuelle glæder! Dét er dem Reinert finder, og videreformidler med en lethed og dybe, der er stærk personlig. Samtidig rammer Reinerts kunstneriske formidling en fællesmenneskelige frekvens, som gør hendes værker almengyldige i forhold til tid, sted og beskuerens egen personlige fortælling. Hendes kunst er en åben invitation til en vandring i vores eget sind.

Vær den første til at se Jette Reinert's nye kunstværker

Følg mig på de sociale medier

Udstillings Datoer


Udstillinger

ArtHerning
The Art Fair KUNST for ALLE, Århus og KBH
Påskeudstillingen Brønderslev
Galleri Nakkehage, Nykøbing Sj
Galleri Bruun, Kolding
Art By Holmberg, Gilleleje
Galleri Haraldur, Charlottenlund
Kunst Galleriet Odense
Karolines Hus, Fur
Taastrup Kunstforening
$€X¥ Gstaad exhibition, Saanen-Gstaad, Schweitz
Tranum Kunst og Kulturcenter
MUSA International, TOPIC SALON, PRAG
Kvist Galleri & Interiør, Horsens
Vejle Kunstforening, Vejle Mølle
MUSA, Hernandez Art Gallery, Milano
Factory Art, London, UK (juried)
Gabriel Fine Art, London UK
Art Gallery PS, Århus
Filosoffen, H.C.Andersen cencuredrede udstilling, Odense
(juried) Værker på Verdens største billboards, Time Square, New York, USA
H.C. Andersens Fesivalens Cencurerede kunsudstilling (Juried)
Scope Miami Beach, Digital exhibition, Miami Beach,USA
Århus Kunst Akademi’s Cencurerede udstilling (Juried)

Kontakt kunstneren

Kunstsamlingen har ingen relation til salget eller eventuelle uoverensstemmelser.

!! Dit kunstkøb går ubeskåret til kunstneren !!