load icon
  • Hjem
  • Blog
  • Hvordan køber jeg et kvalitetsmaleri? – del 3

Hvordan køber jeg et kvalitetsmaleri? – del 3

Hvordan køber jeg et kvalitetsmaleri? – del 3

Prikken over i’et

Når du har fundet et maleri, som taler til dig, som er malet på og med kvalitetsmaterialer, og som du har råd til, er det tid til at kigge på de mere praktiske ting. Hvis dit maleri skal holde i mange år fremover, skal det hænge optimalt. Det vil sige, at blindrammen skal være af høj kvalitet, så maleriet ikke ender med at hænge og slaske på din stuevæg. Et maleri er fremstillet af naturmaterialer, så det er kun naturligt, at det giver sig over tid. Blindrammen skal derfor kunne efterspændes, så du på et senere tidspunkt kan sikre dig, at maleriet stadig hænger flot spændt op. Du skal blot banke forsigtigt på kilerne, så blindrammen forstørres en smule, og lærredet derved strammes op. Tag dig i agt for hjemmefabrikerede blindrammer som ikke har plads til kilerne. En blindramme af god kvalitet er fremstillet af en solid trætype, der ikke nemt giver efter og bliver skæv. En god blindramme har også plads til kiler, så du kan stramme lærredet op, hvis det bliver slapt.


Kina blindramme & lærrede

blindrammer i høj kvalitet


På de viste fotos herunder kan du i øverste række se en billig kinaramme og en ramme i europæisk stavlimet fyrretræ. Det er tydeligt, at kvaliteten af blindrammen til højre er af bedre kvalitet end kinarammen. Listen i fyrretræ er fire centimer bred, mens kinalisten kun er tre centimeter.


Kina blindramme

blindramme i høj kvalitet


I nederste række er hjørnerne vist fra bagsiden. Den billige kinaramme er samlet uden mulighed for efterspænding, mens kvalitetsrammen i europæisk stavlimet fyrretræ har mulighed for efterspænding, som vil sikre, at dit maleri altid hænger udspændt og lige i rammen. Dit maleri skal hænge i noget, så undersøg, om det er forsynet med stabile metalbeslag og skruer i en ordentlig kvalitet. Der skal også være monteret en metalwire i god kvalitet, så maleriet ikke glider og kommer til at hænge skævt.

Kort og godt

Kort og godt skal du finde ud af, hvilken slags maleri du kunne tænke dig og lægge et budget, inden du går i gang med at udvælge malerier. Når du har fundet det maleri, som du gerne vil købe, bør du undersøge, om det er fremstillet i kvalitetsmaterialer samt har en god blindramme med beslag, skruer og metalwire i god kvalitet.


Billig ophæng

Godt ophæng

Hvis du gør dit forarbejde, inden du køber et maleri, kan du være sikker på at komme hjem med et kvalitetsmaleri, som du vil være glad for mange år fremover.
Del