load icon

Fortæl kunstneren hvem du er


Frank Jørgensen
denmark

Frank Jørgensen

Arbejdsmetode.
Arbejdet i min kreative proces, er ofte som malerens. Jeg bruger også pensel, spartel, svamp og arbejder i mange lag. Malerens palet med farver, er bare erstattet af farverne fra de utallige foto-optagelser jeg har foretaget i ind og udland. Det kan være makro optagelser, ofte i naturen, men også elementer som indgår i collager. Det hele bearbejdes i en kreativ proces med digitale værktøjer, så de mange elementer, farver og strukturer bliver til nye billeder.
Valget af media som resultatet skal overføres til, afhænger af det enkelte billede. Ofte vælger jeg Hahnemühle bomulds lærred til de mere organiske billeder. Det giver i den sammenhæng en helt særlig stoflighed og dybde. Ellers kan det være på Epsons proff. paper, Premium Luster, hvor der printes med Epsons original farver, som blandes fra 9 dyser i Epson Stylus Pro 3880 printer.

Indramning.
Når det er print på lærred, leveres det på spændramme. Hvis det ønskes, kan billedet også sendes i paprør. Billeder printet på fotopapir fuldklæbes på karton med syrefri lim, og leveres i smal træramme som matcher billedet. Også her kan billedet i stedet sendes i paprør. Enkelte billeder er monteret i en unik akrylglasramme, forseglet mellem to glas, på bagsiden sørger 4 brikker for at billedet svæver 14 mm. ud fra væggen.

Lidt historik.
Arbejdet med fotografering, går helt tilbage til den analog tidsalder hvor vi stod i mørkekammer og skabte billederne. Jeg var med fra starten af den digitale tidsalder i fotografering, og har de sidste par årtier, bevæget mig fra primært portrætfotografi til arbejdet med at skabe billedkunst. Fra 2001 med eget fotostudio, og i 2005 også Gallery. Siden er det blevet til en lang række udstillinger, f.eks. hos Henrik Schurmann Gallery på Kronborg i 2 år+, i Lokomotivværkstedet til Art Nordic, kulturhusene: Gjethuset og Fjordblink, i Halsnæs kunstforening og diverse kunstforeninger, f.eks. Novo Nordisk, Coloplast og FDM. I dag er jeg en del af fællesskabet i Gallery ArtTour i Hillerød.