load icon
  • Hjem
  • Blog
  • Hvordan køber jeg et kvalitetsmaleri? – del 1

Hvordan køber jeg et kvalitetsmaleri? – del 1

Hvordan køber jeg et kvalitetsmaleri? – del 1

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvorfor du vil købe et maleri. Skal maleriet udsmykke dit hjem, eller skal det være en investering, som med tiden forhåbentlig stiger i værdi? Hvis du køber et maleri som investering og ikke har megen forstand på kunstverdenen, vil det være en rigtig god idé at alliere sig med en ekspert, der kan rådgive og hjælpe dig med at undgå fejlkøb. Mange antager fejlagtigt, at et maleri bibeholder sin værdi, hvis kunstneren er kendt i nuet. Det er langt fra rigtigt. Maleriet skal også have en kunstnerisk kvalitet for at kunne opnå og opretholde en høj pris, så et kendt navn er i sig selv ikke nogen garanti for en god investering.

Smag og behag

Hvis du vil købe et maleri, fordi du gerne vil nyde synet af det på væggen i din bolig, bør du som en begyndelse finde ud af, hvilken slags kunst du kan lide. For at opleve forskellige stilarter og kunstnere kan du gå på kunstsamlingens online galleri, museer eller kunstudstillinger. Det er vigtigt at have et åbent sind. Du finder måske ud af, at du kan lide noget helt andet eller mange flere stilarter, end du oprindeligt troede. Inddrag din familie i beslutningen, hvis I er flere, som skal se på det hver dag. Husk også at tage hensyn til, hvor i hjemmet maleriet skal hænge. Et meget stort maleri kan dominere et rum fuldkomment, og måske har du endda ikke en væg, der er stor nok.

Læg et budget

Mange af os kunne godt tænke sig et berømt mesterværk hjemme i stuen, men for langt de fleste af os er det ikke realistisk at købe en ægte Picasso, Monet eller Krøyer. Overvej derfor på forhånd, hvor mange penge du vil bruge på et maleri. Nogle gallerier vil lade dig tage et maleri med hjem og se, om det passer ind i dit hjem, inden du køber det, men langt de fleste steder skal du tage en beslutning på stående fod. Det er derfor anbefalelsesværdigt at overveje både stilart og budget på forhånd.

Fortsættes her
Del