load icon

Fortæl kunstneren hvem du er


Anne Kragh-Pedersen
denmark

Anne Kragh-Pedersen

At male er at lege. Jeg elsker at eksperimentere og finde nye udtryk. Det gælder om at slukke for tankerne og lade den kreative åre flyde.
Jeg er født i 1969. Da jeg som ung skulle vælge uddannelse, valgte jeg mellem Kunstakademiet og oversætter og tolk i fransk. Det sidste vandt. Jeg har boet og arbejdet som oversætter i Frankrig i en årrække bla. i Paris, Nice og Cannes, hvor de flotte sydfranske brændte farver inspirerede mig meget. Mens jeg arbejdede som oversætter foregik min fritid næsten altid med en pensel i hånden. De sidste 5 år har jeg primært helliget mig kunsten. Og det er et valg, jeg aldrig har fortrudt! Jeg er derfor autodidakt kunstner, men har taget flere kurser indenfor både akvarel og akryl, herunder 2 år på Aarhus Kunstakademi.
Jeg har malet så længe jeg kan huske det. De første mange år med akvarel, men de sidste 5 år mest med akryl. Abstrakt primært. Min inspiration kommer fra farverne. Min hjerne er visuel og tænker konstant i nye flotte farvekombinationer og mønstre. Farver er for mig forbundet med sanserne. Da jeg var barn, havde hver ting endda en farve i min krøllede hjerne. Mine malerier er intuitive, ekspressionistiske og koloristiske. Jeg har aldrig en forestilling om, hvordan maleriet skal se ud inden jeg starter. Højst en fornemmelse af, hvilke farver jeg har lyst til at bruge.
Jeg bruger gerne mixed media i mine malerier dvs. kul, grafitpen, posca tusch, blæk, oliepastel, silkepapir, spraymaling mm. Jeg maler primært med spartel og pensel, men har også prøvet at male med ostehøvl!
Jeg lider af kronisk migræne pga. piskesmæld, og det at male gør, at jeg for en stund kan glemme smerterne. Det gør mig så glad at fokusere på noget andet. Den glæde vil jeg gerne give videre til beskueren. Jeg får tit at vide af andre, at de bliver glade af at se på mit maleri. Det er min mission.
Min holdning er, at den minimalistiske stil, som mange danskere foretrækker i deres hjem, er for kedelig. Jeg er overbevist om, at hvis vi turde mere med farver i vores hjem, så ville vi blive gladere af det. Et farverigt maleri på en hvid væg er bare så flot!
PS Jeg bor i Aarhus, men er oprindeligt fra Ans. Gik på ungdomsskole i Kjellerup i min ungdom i 1980'erne.