load icon

Fortæl kunstneren hvem du er


Røllike Meinild
Se den geografiske placering

Røllike Meinild

Digitalisering har uanede muligheder. Billedkunsten kan derfor også følge med tiden. Som en pendant til de traditionelle udtryk, kan de nye metoder benyttes til at fremstille værker på en ny måde. Der findes programmer med et utal af digitale pensler, og andre værktøjer der giver mulighed for at arbejde med skygge, lys, lasering osv.

Da jeg fotograferer meget, har jeg, for at opnå mit helt specielle udtryk, valgt at anvende digitale fotos som primært værktøj i skabelsen af mine værker. Ligesom et maleri kan bestå af mange lag, kan et af mine værker være bygget op af op til 75 lag, som jeg arbejder med ca, en uge.
De første dage er en meget sanselig proces hvor jeg arbejder med idé, farver, og komposition. Jeg fornemmer billedet i maven, som også er der jeg lader mig guide i forhold til stemning, farvevalg og opbygning. Man kan kalde formen en slags subjektiv realisme, holdt i nordiske farver og dansk utæmmet natur. Resten af ugen går med at transformere de mange fotos til ét billede. Det er den tekniske del af processen der kræver stor tålmodighed.

Ved anvendelsen af bananskaller som metafor, har jeg fået mulighed for at give udtryk for menneskelig eller dyrs adfærd. Når bananskallen er fotograferet og lagt ind i computeren, har den ofte sin egen attitude ligesom den selv vælger sin farve. Det gør den anvendelig i alle sammenhænge, ikke mindst fordi den er uden køn, tro og race. Det kan lægge op til en samfundsmæssig kommentar, en følelse eller 'bare' livet. Fordi skallerne er af organisk materiale passer de fint ind i naturscenerier, og på den måde er baggrunden til min historie ofte givet. Skallerne har visse ligheder med kalligrafi, hvilket gør at de nærmer sig et old gammelt billedsprog. Da de står først til at blive til skrald, kan de være min kommentar til vores menneskesyn og køb og smid væk-kultur. Alle bliver levende ved at blive set og regnet med i fællesskabet. Bananfigurerne kan bidrage til at beskrive noget hæsligt på en smuk og humoristisk måde. Naturens mønstre er globale optræder ofte i mine himler med evigheden som baggrund. Værkerne er trykt på alluminium, der kan genanvendes igen og igen.
Jeg synes det almindelige er fantastisk.

Vær den første til at se Røllike Meinild's nye kunstværker

Mine værker

Hodgeheads dilemma af Røllike Meinild
20⨯20 cm (H⨯B)
1.800 DKK
Hello you af Røllike Meinild
20⨯20 cm (H⨯B)
1.800 DKK
Wings of a Butterfly af Røllike Meinild
20⨯2001 cm (H⨯B)
1.800 DKK
Anyone carries a tune af Røllike Meinild
80⨯80 cm (H⨯B)
Solgt
Blue in green af Røllike Meinild
80⨯80 cm (H⨯B)
5.000 DKK
Sport af Røllike Meinild
80⨯80 cm (H⨯B)
Solgt
Blowing in the wind af Røllike Meinild
80⨯80 cm (H⨯B)
5.000 DKK
Stay Home af Røllike Meinild
80⨯80 cm (H⨯B)
5.000 DKK
Rich man Poor man af Røllike Meinild
80⨯80 cm (H⨯B)
5.000 DKK
Suncarriage af Røllike Meinild
80⨯80 cm (H⨯B)
5.000 DKK
Magic af Røllike Meinild
80⨯80 cm (H⨯B)
5.000 DKK

Følg mig på de sociale medier

Udstillings Datoer


Udstillinger

Kontakt kunstneren

Kunstsamlingen har intet med salget og evt. uoverenstemmelser at gøre, da kunstkøbet går ubeskåret til kunstneren.

!! Dit kunstkøb går ubeskåret til kunstneren !!