load icon

Fortæl kunstneren hvem du er


Jette Reinert
denmark

Jette Reinert

Jette Reinert er en kunstner, der lægger stor vægt på ordentligt håndværk. Alt er håndmalet i hendes værker, der er ikke brugt stencils eller computerteknologi til de præcist udførte skakternede bugtninger i figurerne, ligesom hendes beherskelse af bladguld og valg af farver er resultat af mange års arbejde. Billedet står klart, præcist og teknisk veludført foran publikum, og skifter ofte udtryk, alt efter hvordan lyset falder på de skinnende felter.

Hendes ønske er at fortælle historier. Eller rettere: At vi fortæller vore egne historier ud fra hendes billeder. Hun skildrer det skæve, det uperfekte, det morsomme, det deforme med livsbekræftende humor og glimt i øjet, hvilket understreges af hendes titler, som efterhånden er blevet en del af værkerne.

Hun går til kamp mod det perfektionistiske i vores tid – og opfordrer os til at give plads til det anderledes.

I Jette Reinerts værker lykkes det: Det anderledes springer os i møde i et æstetisk formsprog, vi drages mod billedets fortælling og detaljerigdom og digter videre, idet vi hele tiden finder nye figurer i billedet.

Man kan med god ret sige, at Jette Reinert skaber moderne ikoner. Ikke som religiøse symboler, men som en hyldest til det menneskelige i al sin forskellighed og skønhed.

Af kunstskribent & Artblogger Connie Boe Boss