load icon

Fortæl kunstneren hvem du er


Eva Vig
denmark

Eva Vig

'Bring farverne ind i hjemmet' - kunne være mit motto.

Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder og Tv Programvært på ”Kultur-Kanalen”, december 2020, siger følgende om mit kunstneriske virke:
'Eva Vig er en eksperimenterende og lystbetonet kunstner, der maler det som gør hende glad og som hun føler for. Hun er der, når følelsen i hende opstår. Hun lader sig ikke fastlåse i et bestemt udtryk, men følger nysgerrigheden og de mange facetter som hendes personlighed indeholder, hvilket beriger hende med en stor opmærksomhed på, hvad der sker omkring hende.
Hun holder meget af naturen, som hun kan nyde hver dag i det naturskønne område, hvor hun bor. Her beriges hun med uendelige motiver og finder inspiration. De mange oplevelser gengives naturalistisk eller i abstrakt form. Motiverne af blomsterne og naturen er der, hvor hun fysisk er lige i dette øjeblik i livet. Naturen omkring hende er afgørende for intensiteten i billedet, og den måde hvormed hun kan udtrykke sig på. Hun har et godt øje for de mange facetter som naturen rummer, og hendes motiv gengivelse er sanselig og dynamisk.
Blomster kan noget særligt. De udtrykker spirende liv, livsglæde og viser os en energisk essens og skønhed af variation i naturen. De minder os om foranderlighed og den skrøbelighed, som er en del af livet. Eva Vig bruger blomsternes struktur, form og farve hvorfra hun tager afsæt til motivet. Det meste af det Eva ser, er mønstre og strukturer i blomsterne, når hun går helt tæt på. Bladene er ikke ens og det er den unikke forskel og afvigelse hun sætter så umådelig stor pris på, og som hun opmærksomt fanger og udtrykker.
Der er en kobling mellem Eva Vigs blomstermalerier og de abstrakte motiver. Ofte er naturen også inspiration til disse værker. Her er der mere tale om en følelse og tanke, der kommer ud. I det abstrakte rum får hun et meget større spillerum. Her kan hun bevæge sig hvorhen hendes stemning og følelse tager hende og hun kan frit lege og eksperimentere. I denne intuitive proces bliver hun nulstillet og kan finde fred og ro og kan arbejde mere frit efter sine egne følelser. Eva maler i et frigjort flow, hvor de klare farver vælter frem på lærredet, og gennem farvernes spændvidde, sammensætning og kompositoriske opbygning opstår intense maleriske oplevelser.
Eva Vig arbejder meget med lyset ud fra en god bund af farver i en styret proces. For hende er farverne ikke valgt tilfældigt. Hun har altid helt styr på hvilke farver hun ønsker, skal indgå i et motiv. Det er en vigtig del af processen og det skaber en ro i hende. Så hun danner sig et godt overblik og arbejder ud fra en veltilrettelagt plan. Selvom hun har grundformen på plads, så kan hun alligevel let blive forført undervejs og tillader sig selv, når det sker at give slip og bare følge med. Selvom hun malerisk trives godt med struktur og opbygning, så elsker hun også at bevæge sig rundt på den kunstneriske vej og afsøge de afkroge der er, for at være i stand til at se helheden og få den helhjertet frem. Det er udenfor stierne, magien sker.
Eva Vig er god til at finde på måder at udfordre sig selv. Hun går aldrig i stå og er i konstant bevægelse. Hun arbejder seriøst og giver det hele af sig selv i processen. Hendes billeder er sanselige og følsomme, og man fornemmer hendes dialog med maleriet i processen, hvilket giver en opløftende oplevelse, hvor beskueren imødekommes med varme og lys, hvor liv og energi strømmer os i møde.'Vær den første til at se Eva Vig's nye kunstværker

Mine værker

World smile af Eva Vig
90⨯120 cm (H⨯W)
6.500 DKK
Speckles in blue af Eva Vig
90⨯120 cm (H⨯W)
6.500 DKK
Æble blomster af Eva Vig
100⨯100 cm (H⨯W)
6.000 DKK
Fun with flower af Eva Vig
100⨯100 cm (H⨯W)
6.500 DKK
Fireflowers af Eva Vig
100⨯100 cm (H⨯W)
6.500 DKK
Baghaven af Eva Vig
90⨯120 cm (H⨯W)
6.500 DKK
Summertimes af Eva Vig
120⨯180 cm (H⨯W)
12.000 DKK
Blue Moon af Eva Vig
90⨯120 cm (H⨯W)
6.500 DKK
Rainbow af Eva Vig
90⨯120 cm (H⨯W)
6.500 DKK
Peace af Eva Vig
100⨯100 cm (H⨯W)
6.000 DKK
Nature gone wild af Eva Vig
100⨯100 cm (H⨯W)
6.000 DKK
Sunburn af Eva Vig
90⨯120 cm (H⨯W)
6.500 DKK
Red Flowers af Eva Vig
60⨯60 cm (H⨯W)
2.500 DKK
Blooming af Eva Vig
100⨯100 cm (H⨯W)
6.000 DKK
Sunday Wibes af Eva Vig
100⨯100 cm (H⨯W)
6.000 DKK
Rose Garden af Eva Vig
120⨯90 cm (H⨯W)
6.500 DKK
Tranquille af Eva Vig
100⨯100 cm (H⨯W)
6.000 DKK
Blues af Eva Vig
100⨯150 cm (H⨯W)
8.000 DKK

Følg mig på de sociale medier

Udstillings Datoer


Udstillinger

Galleri Sønderborg
DLGs kunstforening
Dechra Veterinary Products A/S, Uldum
Idrætscenter i Vorbasse
MAPP Store i Vejen
SYDBANK Vejen
DLGs kunstforening i Århus
SAXO Bank VejenErritsø Sognehus, Fredericia

Turistkontoret i Bække (Hærvejens turistkontor)

Kontakt kunstneren

Kunstsamlingen har intet med salget og evt. uoverenstemmelser at gøre, da kunstkøbet går ubeskåret til kunstneren.

!! Dit kunstkøb går ubeskåret til kunstneren !!