load icon

Galleri

Liseli – Shines bright

4.200 DKK (564 EURO)

Kunstner: SmaakArt
Maleri: Akryl på bomuld/Polyester lærred
Kunstretning: Portrætter
Bredde: 60 cm
Højde: 80 cm

Kunst profil

Birgitte Smaakjær

Har to maleriske universer, som på én gang er megetforskellige og alligevel har mange sammenfald. Blandt andet har alle værker det eksplicitte farvebrug og missionen om at formidle livsglæde til fælles.

Gobblerne appellerer til smilet

Det er 14 år siden den første Gobble tonede frem mit lærredi et mix af blandedeteknikker i akryl, tusch og oliepastel. Stilen er vel nærmest urban, naiv, for jeg eksperimenterer med atbruge det simple billedsprog til at formidle komplekse ting i livet.

Om Gobblerne komaf teknikken eller teknikken kaldte på Gobblerne ved jeg ikke ? menpludselig var de der. De var der somspor efter mennesker jeg mødte. Tanker, der myldrede. Ord og mundheld der komud på en anden måde end de var født.

Gobblerne tager og har taget mange former - med og udenlemmer, langstrakte, runde, buttede, påklædte, nøgne? ligesom vi andre! Deformes af lystige farver, af mennesker, forskelligheder, underfundigheder, finurligheder,livets op og nedture, bump på vejen, kærlighed og relationer.

De appellerer tit til barnets øje, men er tilegnet denlivserfarne.

Missionen er smilet

I det øjeblik jeg kan se, at beskueren bliver bevæget, detkan være en lille ændring i mimikken, en følelse, et smil eller, hvilket tilmin fryd sker ret ofte: En klar latter, så ved jeg, at jeg og Gobblerne erlykkedes i missionen. De har holdt et lille spejl op for den, der ser. For minmission er at trække smilet frem, atsprede varme og glæde, fortælle en lille historie og friholde sindet og detbelastede hoved fra verdens genvordigheder i nogle øjeblikke.

Gobblerne lever med selvironien som en befriende og, eftermin overbevisning, nødvendig livspartner. Det er denne selvironi ? enten som endirekte eksponent af tanker og følelser fra mit indre, eller som en kærligefterlysning på samme, hos mennesker jeg møder, ser og oplever - Gobblerne ividt omfang udtrykker.

Smaak Art

Trangen til udvikling og en uafladelig søgen, er heltgrundlæggende i mit kunstneriske virke. Hvor Gobblerne har boltret sig pålærrederne i årevis, kom Smaak-værkerne frem i en periode med eksperimenter afnye teknikker.

Jeg har altid haft perioder, hvor jeg har undersøgt ogeksperimenteret med nye teknikker og metoder, for så at vende tilbage til mitarbejde med nye øjne, og de nye afprøvninger indlejret som erfaringer i hænderog hoved. Smaak-stilen og motiverne udviklede sig under sådan en periode og den har jeg holdt fast i.

Stilen er en god blanding af spontan realisme med et strejfaf pop-art, tilsat ekspressive penselstrøg. Og stadig med min karakteristiskebrug af farver.

Også her er den smittende livsglæde ikke til at tage fejlaf, omend der i værkerne også er et underliggende alvorligere budskab om menneskene,livet og jorden. Et budskab man bliver suget ind i, for værkerne tiltrækker sigi dén grad opmærksomhed!

Normal 0 21 false false false DA JA X-NONE /* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:'Tabel - Normal';mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-parent:';mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin-top:0cm;mso-para-margin-right:0cm;mso-para-margin-bottom:8.0pt;mso-para-margin-left:0cm;line-height:107%;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:Calibri;mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-fareast-language:EN-US;}

Det er på den baggrund, der i alle Smaak-værkernes titlerindgår oprindelige indianske navne og deres betydninger.

Spørgsmål og fremvisning

Har du et spøgsmål mangler svar på, eller ønsker du en fremvisning, så tøv ikke med at skrive. Vi bestræber os på at svare hurtigst muligt.

Tags

Send forespørgelse